Timon käyttämiä tietokoneohjelmiaEtusivu > Ohjelmia |
Tässä tietokoneohjelmia joita itse käytän ja voin suositella ainakin lähtökohdaksi. Mielelläni otan vastaan ideoita paremmista vastaavista ohjelmista.
Musiikit CD-levyltä tietokoneelle olen siirtänyt tällä suomalaisella ohjelmalla jo vuosien ajan. Maksullisen version hinta on edullinen ja se sisältää ikuiset päivitykset. Ohjelmaa päivitetään edelleen, joten suosittelen. Easy CD-DA Extractor.
Musiikin tempon määrittämiseen nopea ohjelma on MixMeister BPM Analyzer. Se määrittää usean kappaleen tempon yhdellä kertaa soittamatta kappaleita ääneen ja merkitsee tuloksen myös automaattisesti kappaleen "Iskua minuutissa"-tag'iin. Ohjelma ilmoittaa tempoin iskuina/minuutti. Jos haluaa muuttaa itselleen lukeman tahteina/minuutti, on lukema jaettava kahdella, kolmella tai neljällä musiikista riippuen. Ilman kappaleen kuuntelua ei voi tietää millä pitää jakaa, koska usein ohjelman ilmoittama tulos on 2 iskua/min. Joskus ohjelma laskee myös väärin, joten manuaalinen varmistus on paikallaan.
Musiikin tempon varmistan nopeasti tällä ilmaisella puhelimeen asennettavalla Android-ohjelmalla. Vastavia ohjelmia on paljon, mutta jos ei jaksa kahlata niin vaikka tästä voi aloittaa. Siinä on pari hyvää ominaisuutta ihan pelkistettyihin nähden. BPM Tapper.
Mp3-tiedostojen tageille ehdoton editori, johon voi luottaa päin vastoin kuin esim. MediaPlayeriin. Tagit kirjoitetaan varmasti kappaleen tiedostoon, eikä erilliseen tietokantaan, joka häivää esim. koneen vaihdon yhteydessä. Tällä ohjelmalla lisätyt levyjen kansikuvat näkyvät myös puhelimessa. Mp3tag.
Absoluuttista musiikkitiedostojen soitto-ohjelmaa tietokoneelle ei valitettavasti ole tullut vastaan. Paras on Foobar2000. Se on kevyt, nopea, muokattava ja luotettava. Melkeinpä ainoa huono puoli on, että hidasti on aika monen napin takana. Kappaleiden tilapäiseen hidastamiseen käytän siksi usein MediaPlayeria ja pysyvään hidastamiseen Audacitya. Foobar2000.
Tunnettu ilmaisohjelma musiikkikappaleiden editoimiseen esim. esityksiä varten. Audacity.
Staattisten nettisivujen tekemiseen käytän tätä ilmaista ohjlmaa. Ohjelman kehittäminen on lopetettu, mutta se on edelleen toimiva. EasyHtml on helppo amatöörille. EasyHtml.
Nettisivut lataan palvelimelle tällä ilmaisella ohjelmalla. FileZilla.
Videotiedostot editoin tällä maksullisella ohjelmalla. Pinnacle Studio on varmaankin yhtä hyvä ja ehkä hieman helpompi käyttää. AVCHD-formaatin kanssa minulla oli ongelmia Magix ja Kuvat.fi -yhdistelmässä, mutta jäi epäselväksi kummassa on vika. Olen kokeillut myös ilmaisia, mutta niitä en suosittele, ei toimi kunnolla. Magixin sivuille.
Valokuvien katseluun ja koon muuttamiseen IrfanView on ehdoton. Se on yksi ensimmäisistä ohjelmista, jonka asennan uudelle tietokoneelle.
Kuvien raskaampaan editointiin minulla ei ole hyvää ilmaista ratkaisua. Kertokaa jos olette löytäneet helpon ja hyvän. IrfanView.